Code 95 nascholing

U heeft de code 95 op uw rijbewijs staan. Om de code 95 te verlengen volgt u 35 uur nascholing, waarvan tenminste 7 uur praktijk. Vijf jaar voor het verlopen van uw code 95 kunt u beginnen met het volgen van nascholing.

De EU-Richtlijn Vakbekwaamheid ('nascholing chauffeurs') moet leiden tot een verhoging van de verkeersveiligheid en vakbekwaamheid van chauffeurs. Alle houders van een D- en/of C-rijbewijs zijn als gevolg van de richtlijn verplicht nascholing te volgen in een periode van 5 jaar om hun vakbekwaamheid te behouden.

Praktijk code 95

U kunt bij ons terecht voor het praktijkonderdeel van de code 95 voor zowel bus als vrachtauto. Wij verzorgen de nascholingen:

* Het nieuwe rijden  

* Rijoptimalisatie

Deze nascholing bestaat uit een gedeelte e-learning en een gedeelte praktijk.

Kosten hiervan zijn € 390,-

Vrijstelling code 95

Sommige beroepsbestuurders, zoals brandweerlieden en politiemensen, zijn vrijgesteld van code 95. U vindt de vrijstellingen op de website van ILT.
Ook is voor het besturen van een vrachtauto of bus voor privédoeleinden geen code 95 nodig.

Uitzonderingen+van+code+95-verplichtingen(1).pdf

Maximaal aantal uren e-learing

Vanaf 1 januari 2021 wordt er een limiet van twaalf uur gesteld aan het aantal uren e-learning dat iemand in een nascholingscyclus van 35 uur mag volgen. Wanneer een chauffeur voor 1 januari 2021 al meer dan twaalf uur e-learning heeft gevolgd, dan blijven deze gevolgde nascholingsuren staan.

Aanmeldingsformulier code 95 praktijk

Voornaam (volgens legitimatie) *
Achternaam *
Straatnaam + nr *
Postcode *
Woonplaats *
Geboorte datum *
Telefoonnr *
E-mail adres kandidaat *
E-mail adres bedrijf
Geslacht *
Cursus keuze *
Opmerkingen/bijzonderheden
Factuur bedrijfsnaam
Factuur adres
factuur e-mail adres