de voordeligste in de regio!

hoogste slagingspercentage in de regio!

Theorie vrachtauto / bus rijbewijs

De basis theorie bestaat uit de vakken Techniek & Verkeer en Administratie.  Voor de vakbekwaamheid (code 95) is er nog een derde theorievak benodigd, de Cases. Om de theorie te leren maken we gebruik van het nieuwste lesmateriaal.

U bepaald zelf het tempo en kan op ieder moment starten.

Vrachtauto theorie kan al in 3 dagen!!!


Praktijklessen

Je hebt rijlessen en je hebt rijlessen. Een instructeur kan een les met de leerling "rondrijden" of een instructeur kan met passie zijn vakkennis op een leerzame wijze overbrengen.  Wij gaan voor de tweede methode. Met deze manier van lesgeven leert de leerling erg vlot de kneepjes van het vak.

De praktijklessen worden gegeven met goed onderhouden, nette, moderne voertuigen.

De voertuigen zijn makkelijk hanteerbaar en aangepast aan de lesomgeving om het lesgebied optimaal te benutten.

De lessen zijn in te plannen van maandag t/m zaterdag.


Rijinstructeurs

De rij-instructeurs zijn allen in loondienst van de verkeersschool. Wij maken GEEN gebruik van Flexwerkers of ZZP-ers.

Instructeurs zijn dus zeer betrokken met de rijschool, de kandidaat en de materie.

De instructeurs zijn uitermate goed bekend in het lesgebied en het voertuig. Dit voorkomt, onvoorziene en onveilge verkeerssituaties, die niet ten goede komen van het zelfvertrouwen van de cursist.


Praktijkexamens

De praktijkexamens voor de beroepsrijbewijzen gaan van start vanaf de verkeersschool te Budel. Het examengebied (Weert e.o.) is dus identiek aan het lesgebied.

Het slagingspercentage ligt boven het landelijk gemiddelde!

Vrachtauto

U heeft een rijbewijs C nodig als u een motorrijtuig wilt besturen waarvan de toegestane maximummassa meer dan 3500 kg bedraagt. Voor deze categorie geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Deze minimum leeftijd geldt alleen als het rijbewijs wordt gehaald in combinatie met code 95. Zonder code 95 is de minimum leeftijd voor het C rijbewijs 21 jaar. De geldigheidsduur van het rijbewijs is vijf jaar

Vrachtauto-aanhanger

Als u achter een vrachtauto een aanhangwagen c.q. oplegger wilt voeren met een toegestane maximummassa van meer dan 750 kg, dan dient u in het in het bezit te zijn van het rijbewijs E bij C. Indien u voor het rijbewijs CE wilt worden opgeleidt, dan dient u in het bezit te zijn van het vrachtauto rijbewijs (rijbewijs C).

Bus

Als u een motorrijtuig wilt besturen dat is ingericht voor het vervoer van meer dan 8 personen, exclusief de bestuurder, dan heeft u een rijbewijs D nodig.

Bus-aanhanger


Als u achter een bus een aanhangwagen wilt voeren met een toegestane maximummassa van meer dan 750 kg, dan dient u in het in het bezit te zijn van het rijbewijs E bij D. Indien u voor het rijbewijs DE wilt worden opgeleidt, dan dient u in het bezit te zijn van het bus rijbewijs (rijbewijs D).

Uitzonderingen code 95

Heeft u wel of geen code 95 nodig?

In onderstaand document staan de uitzonderingen vermeld waarbij de code 95 verplichting niet nodig is.

Klik hier voor de uitzonderingen.