Professioneel, vakkundig & betrouwbaar sinds 1961

CORONA UPDATE


Alle theorie- en praktijk lessen en ook de theorie- en praktijk examens, tussentijdse toetsen, rijtesten en code 95 cursussen gaan in ieder geval tot en met dinsdag 2 maart niet door.
Deze maatregel tegen corona was eerder al uitgebreid van 15 december tot en met 9 februari. Die periode is nog langer geworden door het besluit van het kabinet om de lockdown opnieuw te verlengen.

Hierdoor komen nog eens 120.000 examens, toetsen en rijtesten te vervallen bovenop de 310.000 uit de periode van 15 december tot en met 9 februari. Voor het inhalen heeft het CBR tot en met mei plekken vrijgehouden. Hiervoor kan na de dag van uitstel een reservering worden gemaakt. Dit doen wij als rijschool dan ook direct.
Alle opleiders en de klanten van wie de examens, toetsen, rijtesten en cursussen niet doorgaan, krijgen per e-mail bericht van het CBR.

Plekken voor nieuwe praktijkexamens (auto/motor/bromfiets/auto met aanhangwagen), toetsen en rijtesten kunnen voorlopig worden gereserveerd voor de periode vanaf 1 juni (theorie-examens vanaf 17 mei).

Voor beroepspraktijkexamens geldt dat wij zelf kunnen aangeven wie voorrang krijgt bij het CBR binnen de toegekende capaciteit. De huidige werkwijze voor de toekenning van de capaciteit wordt voortgezet.

De geplande examens worden niet direct in de agenda verwerkt. Dit gebeurt pas als duidelijk wordt wanneer we echt van start mogen. Wel ontvang je van het CBR een bevestiging van het geplande examen.


Hoe gaan we straks weer van start?

Leerlingen waarvan een examen of rijtest gepland staat na de lockdown krijgen voorrang op de planning. Een week voorafgaande einde lockdown, nemen de instructeurs contact op met de examenkandidaten. Dit gebeurd op volgorde van examendatum. Examen/rijtest kandidaten krijgen dan als eerste de mogelijkheid om de rijlessen in te plannen tot aan het examen.

Wanneer dit gebeurd is worden de agenda’s geopend voor de reguliere lessen.


Medische beoordeling gaat door

De verlengde lockdown geldt niet voor de papieren medische beoordelingen; die gaan gewoon door. De meeste mensen die CBR vragen om een medische beoordeling krijgen op tijd een reactie. Wel kan het door de huidige coronasituatie lastig zijn om een afspraak te maken bij een medisch specialist.

De rijbewijskeuringen op de Verkeersschool gaan wel gewoon door. Rijbewijsbezitters kunnen dus wel gewoon gekeurd worden voor verlenging van het rijbewijs.


Geldigheid certificaten, examenresultaten en code 95

Certificaten, passen of examenuitslagen die vanwege de coronamaatregelen dreigen te verlopen, werden eerder vanuit de overheid verlengd. Dit geldt ook voor de deelexamens of praktische proeven voor het behalen van het getuigschrift van vakbekwaamheid (code 95). Op dit moment wordt met het ministerie gesproken over een versoepeling die gaat gelden vanaf 1 mei 2021.