Professioneel, vakkundig & betrouwbaar sinds 1961

Nieuwe chauffeurscursus start 16-01-2019


Voor een échte kwalitatieve, voordelige rijopleiding!

Vrachtauto

U heeft een rijbewijs C nodig als u een motorrijtuig wilt besturen waarvan de toegestane maximummassa meer dan 3500 kg bedraagt. Voor deze categorie geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Deze minimum leeftijd geldt alleen als het rijbewijs wordt gehaald in combinatie met code 95. Zonder code 95 is de minimum leeftijd voor het C rijbewijs 21 jaar. De geldigheidsduur van het rijbewijs is vijf jaar

Meer info

Vrachtauto-aanhanger

Als u achter een vrachtauto een aanhangwagen c.q. oplegger wilt voeren met een toegestane maximummassa van meer dan 750 kg, dan dient u in het in het bezit te zijn van het rijbewijs E bij C. Indien u voor het rijbewijs CE wilt worden opgeleidt, dan dient u in het bezit te zijn van het vrachtauto rijbewijs (rijbewijs C).

Meer info

Bus

Als u een motorrijtuig wilt besturen dat is ingericht voor het vervoer van meer dan 8 personen, exclusief de bestuurder, dan heeft u een rijbewijs D nodig.

Meer info


Bus-aanhanger


Als u achter een bus een aanhangwagen wilt voeren met een toegestane maximummassa van meer dan 750 kg, dan dient u in het in het bezit te zijn van het rijbewijs E bij D. Indien u voor het rijbewijs DE wilt worden opgeleidt, dan dient u in het bezit te zijn van het bus rijbewijs (rijbewijs D).

Meer info

 E-learning of klassikaal

De theorie kan geleerd worden middels e-learning (zelfstudie) of klassikale theorielessen. Dit is aan te geven op het aanmeldingsformulier.

  Praktijklessen

De praktijklessen worden gegeven met de nieuwste voertuigen.

De voertuigen zijn makkelijk handelbaar en aangepast aan de lesomgeving om het lesgebied optimaal te benutten.

 Rijinstructeurs

De rij-instructeurs zijn allen in loondienst van de verkeersschool. Wij maken GEEN gebruik van Flexwerkers of ZZP-ers. 

Instructeurs zijn dus zeer betrokken met de kandidaat en de materie.

De instructeurs zijn uitermate goed bekend in het lesgebied en het voertuig. 

  Praktijkexamens

De praktijkexamens voor de beroepsrijbewijzen gaan van start vanaf de verkeersschool te Budel. Het examengebied (Weert e.o.) is dus identiek aan het lesgebied.