Professioneel, vakkundig & betrouwbaar sinds 1961

Theorielessen

Ons lokaal is voorzien van de nieuwste theoriesoftware. Dit systeem is vergelijkbaar met het systeem van het CBR. De leerling komt veel beter voorbereid op het theorie-examen wanneer hij/zij naar de theorieles is geweest. Ook merkt de instructeur een groot verschil in de praktijklessen wanneer een leerling theorielessen volgt.

Vanwege de coronamaatregelen word er 2x theorieles gegeven op dinsdag avond

van 18.00 uur t/m 19.30 uur en van 19.30 uur t/m 21.00 uur.

We hebben per les 18 zitplaatsen beschikbaar. Natuurlijk op 1½ meter.

De theorielessen moeten online gereserveerd worden middels ons reserveringssysteem.Zelfstudie

Lesmateriaal

Om thuis te leren kun je ook kiezen voor de leerboeken. Dit lesmateriaal bestaat uit een leerboek en oefenboek.


Online theorie

Kun je niet naar de theorielessen komen? Dan kun je de theorie ook thuis leren EN oefenen via onze online leeromgeving: https://cranenbroek.3dtheorie.nl


Mocht je nog meer lesmateriaal willen, dan kan dat! Neem dan even contact met ons op.Theorie examen

Vanaf 16 jaar mag je al theorie-examen doen. De uitslag van het theorie-examen is 1½ jaar geldig. Om te slagen voor het examen moet je aan de volgende eisen voldoen:

1. Gevaarherkenning
Je krijgt 25 vragen over gevaarherkenning. Je hebt 8 seconden de tijd om een vraag te beantwoorden. Dit lijkt kort, maar straks op de weg moet je vaak nog sneller beslissen! Je moet van Gevaarherkenning 13 vragen of meer goed hebben.

2. Verkeersregels en verkeersinzicht
Je krijgt 30 vragen over Verkeersregels en 10 vragen over Verkeersinzicht. Je moet van Verkeersregels en Verkeersinzicht 35 vragen of meer goed hebben.

Advies: GEEN 1 daagse theorieopleidingen!

Tegenwoordig hoor je veel over de 1 daagse theorieopleidingen. Ons advies is om dit vooral NIET te doen.

Het klinkt heel aantrekkelijk. 1 dagdeel in de schoolbank, op examen en klaar! Ze beweren dat iedereen slaagt. In de praktijk pakt dit vaak anders uit.

Tijdens een zo'n dagcursus wordt de theorie niet geleerd, maar wordt aangeleerd hoe je de vragen moet lezen en welke vorm van antwoorden daar het beste bij past. Ook worden ezelsbruggetjes aangeleerd die niet juist zijn. Je komt door dit foefje toe te passen vaak wel bij het juiste antwoord, echter weet je niet waarom dit het juiste antwoord is.

Tijdens de rijlessen merken we dat leerlingen de spelregels van het verkeer niet juist beheersen. Daardoor hebben de leerlingen meer lessen nodig, zijn leerlingen niet besluitvaardig en vallen ze vaak door de mand op praktijkexamen.

Wat eerst heel mooi lijkt te zijn vertaald zich later in een extra struggles in de rijopleiding.

Het beste is, leer de theorie zelf door de normale theorielessen te volgen of door thuis te studeren.

Hoe kan ik me voorbereiden op het theorie-examen voor de auto?

Voor het halen van je rijbewijs moet je theorie- én praktijkexamen doen bij het CBR. Het beste kun je theorie-examen doen in het begin van je rijopleiding. Dan neem je een goede basis mee in de rijlessen. En je instructeur kan je voorbeelden van de theorie laten zien in de praktijk. Zo leer je veel sneller!

Afhankelijk van je voorkeur, aanleg en misschien beperkingen, kun je je op de volgende manieren voorbereiden op het theorie-examen:

  • Theorielessen volgen bij de rijschool
  • Digitale lessen volgen
  • Leren uit een lesboek


Auto theorie-examen leren

Er zijn verschillende manieren om te leren voor het theorie-examen auto. Je kunt zelf kiezen welke manier het beste bij je past. Je kunt theorielessen volgen bij de rijschool. Dit is niet verplicht. Je kunt de theorie ook zelf leren uit een theorieboek. Leer altijd eerst de lesstof en ga dan pas oefenen voor het theorie-examen.

Theorieboeken zien er meestal goed uit, ook een tweedehands exemplaar of een boek van vrienden. Let erop dat je lesboek niet te oud is, want verkeersregels veranderen regelmatig. Zo leer je altijd de goede lesstof. Op de rijschool is altijd nieuw lesmateriaal aanwezig.


CBR auto theorie-examen oefenen

Leer altijd eerst de lesstof en ga dan pas oefenen met vragen voor je auto-theorie. Zo weet je zeker dat je de stof echt kent en snapt. De oefenexamens die je tegenkomt, zijn NIET van het CBR. De echte examenvragen zijn altijd anders dan oefenvragen.


Gevaarherkenning oefenen

Gevaarherkenning is een onderdeel van het theorie-examen voor de auto. Zoals de naam al zegt, toetst het CBR of je gevaar op tijd opmerkt en herkent. En of je gevaarlijke situaties kunt voorspellen. Ook wordt getoetst of je op de juiste manier handelt om het gevaar af te wenden.

Gevaarherkenning kun je het beste oefenen tijdens de theorielessen en in de theorieboeken.


Mondeling individueel begeleid examen

De meeste mensen doen het theorie-examen in de examenzaal. Maar soms heb je om bepaalde redenen extra tijd nodig bij je theorie-examen, omdat je bijvoorbeeld faalangst hebt of autisme. Wil je weten welk examen het best bij je past? Bekijk dan het overzicht met theorie-examens op de CBR-website.