Professioneel, vakkundig & betrouwbaar sinds 1961

Theorie

Het onderdeel theorie wordt een steeds belangrijker onderdeel in de rijopleiding. Wanneer je de verkeerstheorie goed beheerst komt dit zeker ten goede van de praktijk.

Tegenwoordig zijn er verschillende mogelijkheden om de theorie te leren. De leermethodie die bij je past is voor iedere leerling anders. Wij bieden daarom ook verschillende mogelijkheden aan.

Theorielessen klassikaal

Ons lokaal is voorzien van de nieuwste theoriesoftware. Dit systeem is vergelijkbaar met het systeem van het CBR. De leerling komt veel beter voorbereid op het theorie-examen wanneer hij/zij naar de theorieles is geweest. Ook merkt de instructeur een groot verschil in de praktijklessen wanneer een leerling theorielessen volgt.

Vanwege de coronamaatregelen word er 2x theorieles gegeven op dinsdag avond

van 18.00 uur t/m 19.30 uur en van 19.30 uur t/m 21.00 uur.

We hebben per les 18 zitplaatsen beschikbaar. Natuurlijk op 1½ meter.

De theorielessen moeten online gereserveerd worden middels ons reserveringssysteem.

Locatie: Instraat 21 te BudelZelfstudie

Om thuis de theorie te leren zijn er ook verschillende mogelijkheden van 2 verschillende uitgevers. Verjo en Smit

Deze 2 uitgevers zijn de toonaangevende uitgevers van Nederland. Met dit oefenmateriaal weet je zeker dat je oefenmateriaal op niveau is!

Onderstaand een opsomming van de mogelijkheden


TheorieBOX     (theorieboek + Online)          NIEUWE UNIEKE METHODE!!

Ga voor de meest complete voorbereiding op je theorie-examen met deze theorieBOX. Combineer het overzichtelijke theorieboek met online leren en oefenen op je telefoon of laptop.

De online leeromgeving past zich aan, aan je theoriekennis. Wanneer je een bepaald onderdeel nog niet goed beheerst, wordt dit automatisch vaker behandeld. Dit is UNIEK in de rijschoolbranche. De online inlogcodes zijn 4 maanden geldig. Onbeperkt gebruik.

De theorieboeken blijven natuurlijk in je bezit en kun je daarna altijd gebruiken


Er wordt gebruik gemaakt van filmpjes, gesproken tekst en mooie duidelijke animaties.


Kosten theoriebox: € 59,95     

De theorieBOX is aan te vragen via de rijschool. Stuur een mailtje naar: info@verkeersschoolcranenbroek.nl3D theorie

3Dtheorie heeft een online leeromgeving en een online oefenomgeving. Dit kan apart van elkaar aangeschaft worden of als combinatie. Deze inlogcodes zijn ook 4 maanden geldig met onbeperkt gebruik.

Er wordt gebruik gemaakt van filmpjes, gesproken tekst en mooie duidelijke animaties

Kosten 3Dtheorie:                             € 49,95 (leren en oefenen)                          € 29,95 (oefenen)                             € 29,95 (leren)

Je kan zelf een account aanmaken op: https://cranenbroek.3dtheorie.nl


1000 online vragen

leerhetverkeer.nl  heeft alleen oefenvragen. Dit is dus geen leeromgeving. Zij bieden 1000 oefenvragen aan. Iedere vraag die je beantwoord, gaat er 1 credit (vraag) vanaf totdat je er 1000 gehad hebt.

Kosten 1000 vragen € 25,-

De inlogcodes hiervan zijn aan te vragen per mail: info@verkeersschoolcranenbroek


Theorieboeken

Ouderwets uit de theorieboeken leren kan natuurlijk ook. Deze set bestaat uit een leer en oefenboek van de uitgever Verjo.

Kosten theorieboeken: € 50,-

De boeken zijn verkrijgbaar op kantoor

Theorie examen

Vanaf 16 jaar mag je al theorie-examen doen. De uitslag van het theorie-examen is 1½ jaar geldig. Om te slagen voor het examen moet je aan de volgende eisen voldoen:

1. Gevaarherkenning
Je krijgt 25 vragen over gevaarherkenning. Je hebt 8 seconden de tijd om een vraag te beantwoorden. Dit lijkt kort, maar straks op de weg moet je vaak nog sneller beslissen! Je moet van Gevaarherkenning 13 vragen of meer goed hebben.

2. Verkeersregels en verkeersinzicht
Je krijgt 30 vragen over Verkeersregels en 10 vragen over Verkeersinzicht. Je moet van Verkeersregels en Verkeersinzicht 35 vragen of meer goed hebben.

Advies: GEEN 1 daagse theorieopleidingen!

Tegenwoordig hoor je veel over de 1 daagse theorieopleidingen. Ons advies is om dit vooral NIET te doen.

Het klinkt heel aantrekkelijk. 1 dagdeel in de schoolbank, op examen en klaar! Ze beweren dat iedereen slaagt. In de praktijk pakt dit vaak anders uit.

Tijdens een zo'n dagcursus wordt de theorie niet geleerd, maar wordt aangeleerd hoe je de vragen moet lezen en welke vorm van antwoorden daar het beste bij past. Ook worden ezelsbruggetjes aangeleerd die niet juist zijn. Je komt door dit foefje toe te passen vaak wel bij het juiste antwoord, echter weet je niet waarom dit het juiste antwoord is.

Tijdens de rijlessen merken we dat leerlingen de spelregels van het verkeer niet juist beheersen. Daardoor hebben de leerlingen meer lessen nodig, zijn leerlingen niet besluitvaardig en vallen ze vaak door de mand op praktijkexamen.

Wat eerst heel mooi lijkt te zijn vertaald zich later in een extra struggles in de rijopleiding.

Het beste is, leer de theorie zelf door de normale theorielessen te volgen of door thuis te studeren.