Gezondheidsverklaring niet meer in te vullen door rijschool

Vanaf 1 november 2017 is het niet langer mogelijk om via de verkeersschool een Eigen verklaring in te dienen. Dit heeft het CBR besloten, omdat iedereen zélf verantwoordelijk is voor zijn gezondheidsgegevens. Door zélf de Gezondheidsverklaring (de nieuwe naam voor de Eigen verklaring) in te vullen, denkt een kandidaat bewust na over de vragen over zijn gezondheid. Bovendien zijn deze gegevens persoonlijk en zeer vertrouwelijk.

Hoe indienen?

Iedereen kan snel en gemakkelijk zelf een Gezondheidsverklaring indienen via Mijn CBR. Wij verzoeken u om uw kandidaten daarnheen te verwijzen om hun verklaring zelf digitaal in te vullen. Vanaf 1 november 2017 verandert de naam Eigen verklaring in Gezondheidsverklaring. Beide namen verwijzen naar hetzelfde document.

Code80 rijbewijs eerder dan verwacht

De minimumleeftijd voor het zwaarste motorexamen is op aandringen van de Europese Commissie verlaagd naar 21 jaar (met code 80). Het ziet er naar uit dat de CBR-systemen sneller zijn aangepast dan eerder gemeld. Daardoor kunt u sinds 13 oktober AVB- en AVD-examens voor de A-categorie voor leerlingen vanaf 21 jaar via TOP internet reserveren. Vanaf 13 oktober kunt u zelf gereserveerde A2-examens via TOP internet ruilen.

Ingrijpende wetswijziging motorrijbewijzen

Leeftijd voor examen op zware motor verlaagd naar 21 jaar

De leeftijd om examen te doen voor de zware motorcategorie (A) is verlaagd van 24 naar 21 jaar. Als je het A-rijbewijs behaalt voor je 24e, krijg je code 80 op je rijbewijs. Met die code mag je rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2). De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Je mag dan ook op een zware motor (A) rijden. Je hoeft daarvoor geen extra examen meer te doen.

lees meer op: www.rij-instructie.nl

Aangesloten bij VRB

Vanaf heden zijn wij aangesloten bij de Vereniging Rijschool Belang.  VRB heeft als primair doel: het behartigen van gemeenschappelijke, beroeps gerelateerde belangen van rijschoolhouders en rijinstructeurs in Nederland. Daarnaast is VRB een belangenbehartiger voor leerlingen, CBR, IBKI en andere organisaties.

SOOB subsidie

Verder zijn we nu een gecertificeerd opleider Transport & Logistiek. Wij voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen van Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer. Hierdoor kunnen veel bedrijven subsidie aanvragen op de vrachtauto rijopleiding!